Dom i Wnętrze

Przepis na szczupłą sylwetkę? Gotuj na parze!

Wydawać by się mogło, że zrzucenie nadprogramowych kilogramów wiąże się z koniecznością przejścia na restrykcyjną dietę i rezygnację z dobrego jedzenia. Czy walka o szczupłą, atrakcyjną sylwetkę musi być okupiona tyloma wyrzeczeniami? Niekoniecznie! Wszystkim tym, którzy chcą zadbać o swoje ciało i zdrowie, a jednocześnie nie wyobrażają sobie dnia bez pysznego, pełnowartościowego obiadu, zdradzamy sposób na dietetyczny sukces – gotowanie na parze!

Dlaczego warto?

Dietetycy od lat polecają metodę gotowania na parze osobom, które walczą z niechcianym brzuszkiem i boczkami oraz tym, którzy pragną wzbogacić codzienne menu o zdrowe, niskotłuszczowe pożywienie pozbawione dodatkowej dawki tłuszczu. Tą metodą możemy przygotowywać niemal wszystko – mięso, warzywa, ryby. W przeciwieństwie do tradycyjnego gotowania, obróbka parą nie pozbawia produktów cennych minerałów i witamin. Możesz mieć pewność, że serwowany posiłek będzie aromatyczny, jędrny i lekkostrawny.
Gotowanie na parze przypadnie do gustu osobom, którym ciężko wygospodarować w napiętym grafiku czas na stanie nad kuchenką – aromatyczny, smaczny obiad przygotujesz na parze już w trzydzieści minut!
Co ważne, nie musisz martwić się o ewentualne przypalenia! Możesz mieć pewność, że danie przygotowane na parze będzie zawsze udane.

Zamiast kosztownego sprzętu

Nie musisz inwestować w drogie parowary, aby móc codziennie delektować się pysznymi potrawami z pary. Większość kompletów garnków dobrych marek składa się nie tylko z naczyń i przykrywek, ale również nakładek służących właśnie go przyrządzania potraw na parze. Nowoczesne, wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej 18/10 naczynia do gotowania na parze znajdziesz między innymi na stronie gerlach.pl.

Previous post

Co warto wiedzieć o zawodzie konserwatora zabytków?

Paleniska ogrodowe – czy warto w nie zainwestować?
Next post

Paleniska ogrodowe – czy warto w nie zainwestować?

Jeronim Czarnecki

Jeronim Czarnecki